Tovano B.V. noten en gedroogde zuidvruchten

Al meer dan 60 jaar ervaring in de handel

Het is 1950 als Toon van Noort, de vader van huidige directeur Toon van Noort, begint met het handelen in noten, pinda's en studentenhaver. Van meet af aan groeit de handel geleidelijk. Het zijn ook vader en zoon die ook zelf met hun producten op de markt staan. Al op zijn veertiende jaar begint Toon jr. zijn vader bij te staan. Vier jaar later treedt hij al officieel toe tot de zaak. In 1977 gaan de activiteiten officieel verder onder de naam Tovano, met Rijswijk als uitvalsbasis.

Kwaliteit is vanaf het begin het belangrijkste verkoopargument. Naarmate de omzet toeneemt en het netwerk aan toeleveranciers groeit, leren vader en zoon Van Noort de sector wereldwijd goed kennen. Relaties worden alleen aangeknoopt met toeleveranciers die betrouwbaar zijn. Een efficiƫnte organisatie doet de rest. Met een relatief klein team van medewerkers bedient Tovano de markt.

Afspraak is afspraak

Afnemers kunnen niet alleen rekenen op kwaliteit, maar ook op een compleet assortiment en een optimale leverbetrouwbaarheid: afspraak is afspraak. De noten uit het begin hebben inmiddels gezelschap gekregen van gedroogde zuidvruchten, pitten, chocolade- en rijstcrackers en snackproducten, allemaal uit voorraad leverbaar. Daarvoor beschikt Tovano over ruime opslagfaciliteiten in Maasdijk.