Go Sp
Sluiten
Your natural choice

Tovano is al zes decennia thuis in de wereld van noten en gedroogde zuidvruchten. We weten de beste kwaliteit te vinden die er wereldwijd te koop zijn. Die leveren we klantspecifiek, in elke gewenste hoeveelheid.

Bij Tovano kunt u van uw order op aan. We staan bekend als een betrouwbare partner, die minstens dezelfde hoge eisen stelt aan voedselveiligheid als u. Maak vrijblijvend kennis!

Al meer dan 60 jaar ervaring

Het is 1950 als Toon van Noort, de vader van oud directeur Toon van Noort, begint met het handelen in noten, pinda's en studentenhaver. Van meet af aan groeit de handel geleidelijk. Het zijn ook vader en zoon die zelf met hun producten op de markt staan. Al op zijn veertiende jaar begint Toon jr. zijn vader bij te staan. Vier jaar later treedt hij al officieel toe tot de zaak. In 1977 gaan de activiteiten officieel verder onder de naam Tovano, met Rijswijk als uitvalsbasis.

Kwaliteit is vanaf het begin het belangrijkste verkoopargument. Naarmate de omzet toeneemt en het netwerk aan toeleveranciers groeit, leren vader en zoon Van Noort de sector wereldwijd goed kennen. Relaties worden alleen aangeknoopt met toeleveranciers die betrouwbaar zijn. Een efficiënte organisatie doet de rest. Met een relatief klein team van medewerkers bedient Tovano de markt.

Een breed werkterrein

Als leverancier bedient Tovano een brede doelgroep. Het assortiment is daarop afgestemd: producten kunnen optimaal worden toegesneden op de eisen en wensen van elke klant. Zo vinden de producten hun weg naar retailorganisaties in binnen- en buitenland, exporteurs in het AGF-segment, industriële voedselverwerkende bedrijven, grossiers en de ambulante handel. Het zijn uiteenlopende klanten, die één ding gemeen hebben: ze zoeken een kwaliteit die uitsteekt boven de middelmaat. Die kwaliteit levert Tovano, dankzij een uitgebreid internationaal netwerk van toeleveranciers.

Verantwoord geproduceerd

Met de meeste leveranciers, bestaat al jarenlang een uitstekende relatie, vaak op exclusieve basis. Hierdoor staat Tovano in voor een verantwoorde productie.

Al onze leveranciers beschikken over de benodigde certificaten en de producten worden op een verantwoorde manier geproduceerd.

Product & foodsafety

Voedselveiligheid staat voorop in noten en gedroogde zuidvruchten. Zeker voor een bedrijf als Tovano is voedselveiligheid essentieel. Veel grote afnemers, zoals Europese retailorganisaties, hanteren strikte protocollen o.a. op het gebied van interne hygiëne bij toeleveranciers. Daarom werkt Tovano conform de eisen van BRC. Die garanderen een maximale aandacht voor een veilig en hygiënisch verpakt product. Ook is de herkomst van elk product eenvoudig herleidbaar: moderne systemen op het gebied van tracking and tracing hebben hun intrede gedaan in het bedrijf.

Elke toeleverancier is bekend

Onderdeel van het hoogstaande beleid op het gebied van voedselveiligheid is de samenwerking met eigen toeleveranciers. Tovano onderhoudt nauwe banden met toeleverende bedrijven en bezoekt haar toeleveranciers regelmatig. Daardoor heeft Tovano de zekerheid dat producten die de opslag in Maasdijk binnenkomen aan alle vereisten voldoen. Daarbij is controle van alle binnenkomende goederen een logisch onderdeel van het nauwgezette kwaliteitsproces.

BRC en SKAL gecertificeerd + UTZ licentie

Tovano is al jarenlang BRC gecertificeerd. Daarmee garanderen we optimale voedselveiligheid in het productieproces, het verpakken en het transport. 
Een BRC certificaat toont aan dat Tovano voldoet aan de eisen die zijn gesteld door het British Retail Consortium. Het BRC is erkend door GFSI, het wereldwijde samenwerkingsverband van retailers. Tovano is trots op de certificatie, want het is een beloning voor de zorg en aandacht die wij dagelijks besteden aan de kwaliteit van ons product en onze service. 
Hiernaast is Tovano Skal gecertficeerd. Met dit certificaat mag Tovano biologische producten verhandelen. Alle biologische producten voldoen aan een streng productieproces en hier wordt strikt op gecontroleerd door stichting SKAL.